Welkom in de wondere wereld van Lof, waar witlof de hoofdrol speelt. Dacht je alles al te weten over deze wintergroente? Think again! We nemen je mee op ontdekkingsreis:

Want hoe groeit het eigenlijk?

Dat doet witlof net even anders. Waar de meeste groentes binnen óf buiten groeien, doet witlof het lekker allebei! De wortels beginnen buiten, maar het echte lof groeit binnen en in het donker. Daarom blijven ze zo mooi wit. Teel je ze bij daglicht, dan worden ze groen.

En dan is er nog roodlof; het iets minder bekende broertje van. Groeit hetzelfde, maar komt aan zijn felle kleur doordat het een kruising is met Radicchio Rosso. Het verschil tussen deze twee? Roodlof is wat pittiger en daardoor ook niet geschikt om te koken. Grillen is the way to go! En roodlof is dé kleurmaker in elk winters kostje.

Witlove

Witlof staat natuurlijk niet bekend als de meest geliefde groente, maar dat het bitter is, is zó achterhaald. Kook je witlof niet langer dan 12 á 15 minuten en haal eventueel de harde kern eruit. Bitter is het dan echt, maar dan ook echt, niet meer te noemen.

En probeer ook eens deze stamppot met een zoete twist. Wedden dat je het lust?

Ontdek 't recept

Wondergroente

Vroeger was witlof ’n échte wintergroente, maar inmiddels is het het hele jaar door van eigen bodem verkrijgbaar. Toch krijg je in de winter vaak meer zin in wintergroente. Herkenbaar? Dat komt omdat je het dan goed kan gebruiken. De wintermaanden staan vaak gelijk aan griepjes en eeuwigdurende verkoudheden, maar als je zorgt dat je lekker veel vitamine C binnenkrijgt kun je dat tegengaan.

En laat witlof nou net bomvol vitamine C zitten. ;) Kroketje dan maar?

Ontdek 't recept

Meer van dit? Reis deze mee winter door Wintergroente Wonderland

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar