Dat burgers alleen uit vlees bestaan is verleden tijd. Groenteburgers zijn hip, lekker en gezond. En met deze tips zet jij zo de perfecte groenteburger in elkaar.

1. Bak de groenten

Omdat groente veel vocht bevatten, moet je ze eerst bakken voordat je je burger ervan maakt. Hierdoor krijgt de burger een betere structuur én meer smaak. Inspiratie nodig? Denk bij groente bijvoorbeeld aan courgetteaubergine en pompoen, maar ook aan paddenstoelen. Ook een uitje en knoflook kan je het beste eerst bakken, dan wordt de smaak wat milder.

2. Gaar de rest van de ingrediënten

Om je burger steviger en voedzamer te maken kan je rijst of granen toevoegen. Het is wel belangrijk om deze van te voren al gaar te maken. Ook kikkererwten, linzen of mais zijn een goede basis voor in je burgers. Zorg er dus voor dat deze gaar zijn van te voren.

 3. Voeg een bindmiddel toe

Om te zorgen dat je burger niet uit elkaar valt in de pan heb je een bindmiddel nodig. Dit kan een geklutst eitje zijn, wat broodkruim of een schepje havermout.

4.Kruiden

Om je burger op smaak te brengen voeg je een lekkere kruidenmix toe! Experimenteer met je kruidenvoorraad maar denk ook eens aan verse kruiden zoals basilicum, tijm of peterselie.

 5. Extra's

Naast de groente, granen, bindmiddel en kruiden kan je nog van alles toevoegen aan je burgers, zodat ze extra lekker gaan smaken! Denk aan verschillende soorten kaas (feta, haloumni, mozarella, parmezaan), of tofu, zeewier of noten. Deze ingrediënten kan je door het burgermengsel heen doen en meebakken. Verder kunnen de juiste sausjes of broodjes je burger natuurlijk ook maken. Experimenteer met (zelfgemaakte) ketchup, mayonaise, of pesto! En voor broodjes kan je ook gaan voor pita’s, een Italiaanse bol of zelfs 2 portabella’s!

Inspiratie nodig?

Deze groenteburger zit bomvol smaak.

Lees verder

Bietjesburger

Zin in wat anders? Deze groenteburger is gemaakt van bieten, wat zorgt voor een unieke smaak.

Lees verder
Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar