stomen

Bietjesburger

Receptinformatie

Burgers
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Groenteburgers zijn altijd een goed idee! En hoewel deze perfect tijdens een zomerse bbq, zijn ze natuurlijk eígenlijk gemaakt voor de winter. Anders zouden ze niet gemaakt zijn van je favo wintergroente. Aanvallen maar!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de voorgekookte bieten iets fijner, doe ze samen met de in stukken gesneden ui, knoflook, olijfolie in een blender of keukenmachine.

Koken

Pureer het geheel eerst grof, voeg dan de eieren, havermout en 2 theelepels gemalen koriander toe en kneed het goed door.

Verkruimel de feta, voeg deze toe aan het bietenmengsel en maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper en wat zout.

Kneed het nogmaals door en laat het dan 15 minuten rusten voordat je er burgers van vormt.

Bak de bieten burgers op een ingevette aluminium schaal op de hete BBQ om en om ‘bruin’, gaar zijn ze al.

Serveren

Tip: blijft het mengsel té nat voeg dan wat havermout toe.

Is het echt te koud of nat om naar buiten te gaan? Dan kun je de burgers ook gewoon in de pan bakken.