Yes, de witte asperges zijn er weer! En omdat jij natuurlijk zo optimaal mogelijk wil genieten van de korte tijd dat dit witte goud beschikbaar is, geven wij jou 5 tips om zo makkelijk mogelijk te koken met asperges.

1. Zonder schil

Dit jaar is er een primeur voor de luie asperge eter. In verschillende supermarkten kun je nu namelijk direct geschilde asperges kopen. Net zo lekker en vers, alleen toch een tikkie makkelijker.

Toch liever zelf schillen? Door de asperges van tevoren een half uur in koud water te leggen, gaat het schillen véél makkelijker. Schil de asperges met een dunschiller of een aspergeschiller en je bent zo klaar. Meer weten? Check deze blog met onze asperge schil hacks.

2. Twee in één

Asperges zijn de ideale groenten om in één keer meerdere recepten mee te maken. Heb je net een van onze heerlijke #snacksperge recepten gemaakt, gooi de schillen en uiteinden dan niet weg! Kook ze in een groentebouillon gaar en je hebt binnen no time een heerlijk soepje op tafel.

3. De ideale kooktijd

Nog een voordeel aan asperges: ze zijn lekker snel gaar. Over het algemeen kook je asperges in 5 tot 12 minuten gaar, afhankelijk van hoe dik ze zijn. Om te checken of ze gaar zijn, prik je er met een vork in. Gaat dit makkelijk? Aan tafel!

4. Rauwe asperges

Wil je echt zo min mogelijk tijd in de keuken staan? Dan zijn rauwe asperges the way to go. Snijd de asperges in dunne plakjes en marineer ze met een beetje citroensap en olijfolie. Tada, je hebt een heerlijke asperge carpaccio.

Klik hier voor het recept

5. Bewaar voor later

Organiseer je een etentje en staan er asperges op het menu? Grote kans dat je duizend en één dingen tegelijk aan het doen bent. Maak het jezelf iets makkelijker en kook je asperges alvast een dag van tevoren. Je kunt ze namelijk prima even in de koelkast bewaren in hun eigen kookvocht.

Nu je weet hoe makkelijk het is om te koken met asperges, houdt niets je meer tegen om deze heerlijke witte stengels op tafel te zetten. Kijk hier voor al onze heerlijke #snacksperge recepten en ga mee op een reisje rond de wereld!

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar