Ein-de-lijk, het aspergeseizoen is weer aangebroken! Tijd om je in te lezen hoe jij deze kanjers het beste en snelste kan schillen. En geen paniek, hiervoor heb je geen speciale aspergeschiller nodig, met een dunschiller en snijplank lukt het prima.

Nog even geduld

We snappen dat je natuurlijk meteen aan de slag wilt met het witte goud, maar leg ze voordat je begint ongeveer 20 à 30 minuten in koud water. Zo wordt de stugge schil zacht en wordt het schillen een stuk makkelijker.

En schillen maar

Hierna leg je de asperge plat op de snijplank. Laat het topje 2cm naast de snijplank uitsteken en houd deze vast waarbij je met de dunschiller in één haal de schil eraf haalt. Herhaal dit rondom tot de hele schil is verwijderd. Dit kan je het beste dakpansgewijs doen door na iedere haal de asperge iets te draaien.

Zo, dat gaat snel!

Als de asperge helemaal geschild is, snijd je aan de onderkant het houterige gedeelte ongeveer 1 cm af. En op naar de volgende!

Zo, nu ben je een echte asperge-pro! En daar hoort een uniek recept bij, bijvoorbeeld deze groene salade met asperges en vijgen.

Geen zin in weer hetzelfde?
Geef een verse draai aan je week
Draai maar