stomen

Romige oesterzwamtorentjes

Ook lekker met gesmolten kaas!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Een feestelijk voorgerecht voor bij het kerstdiner. Of natuurlijk elke andere gelegenheid wanneer er indruk gemaakt mag worden!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet 4 timbaaltjes in met 1 eetlepel boter.

Pel de ui en hak deze fijn.

Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.

Schenk in elk timbaaltje 1 eetlepel slagroom.

Koken

Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui 2 minuten.

Schep de repen oesterzwam erdoor en bak 2 minuten mee.

Verdeel het mengsel over de timbaaltjes.

Breek boven elk timbaaltje een ei en bestrooi deze met wat zout en peper.

Zet de timbaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal tot de helft met kokend water.

Zet de ovenschaal met de gevulde timbaaltjes in de oven en bak de inhoud in 10 minuten gaar.

Neem de timbaaltjes uit de oven en knip de peterselie erboven fijn.

Serveren

Serveer met geroosterde reepjes brood.