stomen

Portabellacarpaccio met pesto

garneer met basilicum!

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Voorgerecht
20-30 min

Hét perfecte voorgerecht als je een keer echt indruk wil maken, maar geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. En nee, de pesto komt niet uit een potje...

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de portabella’s in plakken van 5 mm. Maak een sausje van de stroop, wijnazijn en sojasaus. Doe hier de plakken portabella bij en marineer 20 minuten in een ziplock-zakje.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Verhit een oven op 175 graden.

Koken

Haal de plakken portabella uit de marinade en schik op een bakplaat met bakpapier. Zet 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen de pesto: doe 1 el pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook en olijfolie in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een mooie groene saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Haal de portabellaplakken uit de oven en leg dakpansgewijs op een plank. Schep de pesto erover en bestrooi met pijnboompitten.