stomen

Snelle Caesar salade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
5-10 min
Anderen vinden dit recept

Koken

Serveren

Koken

Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door wat broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. aan beide kanten knapperig bruin en gaar.

Laat ondertussen de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

Serveren

Zelf croutons maken? Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal 1 afbakbroodje in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd twee andere afbakbroodjes in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.