stomen

Westlandpeppers, Peperteler

Adresgegevens

Westlandpeppers
Burgermeester Crezeelaan 44a
2678KZ De Lier

Bekijk
op kaart

Adres

Westlandpeppers
Burgermeester Crezeelaan 44a
2678KZ De Lier

Contact met de teler

Westlandpeppers

In 1930 begon Hendrik Boekestijn een kleine kwekerij waar hij druiven, perziken, prei en bloemkool teelde. Inmiddels zijn we twee generaties verder en hebben zijn drie kleinzoons Henk, Dolf en Pieter het uit weten te bouwen tot een groot, maar bijzonder bedrijf met een breed assortiment aan pepers en paprika's. Én er is inmiddels zelfs een vierde generatie werkzaam binnen het bedrijf.

Ons bedrijf

Ons bedrijf bevindt zich op twee locaties in het Westland, één bedrijf in s' Gravenzande en een tweede in De Lier. Op onze hoofdlocatie in de Lier telen we niet alleen, maar hebben we ook een grote verpakkingshal. Vandaar ook de naam Westlandpeppers. In het hoogseizoen zijn er zo'n 60 mensen werkzaam in ons bedrijf.

Op onze tweede locatie in s’ Gravenzande staat er 1,4 hectare aan kas. In totaal telen we op 8,6 hectare grond. We telen verschillende soorten pepers en paprika’s. Bijvoorbeeld de bekende rode peper, maar ook de Habanero, Pimientos de Padron, snackpaprika, Pablano en ga zo maar door. 

De teelt

De teelt van pepers en paprika's begint bij een bloem die na bevruchting uitgroeit tot een peper of paprika. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Daarna duurt het nog 3 tot 5 weken voordat de peper of paprika de juiste kleur heeft ontwikkeld. Een groene peper of paprika heeft al sneller de juiste kleur en kan eerder worden geplukt. We telen op natuurlijk kokossubstraat en aan de planten zit een druppelaar bevestigd zodat de planten de juiste voedingstoffen binnen krijgen.Zo krijg je uiteindelijk een mooie, grote, volgroeide plant. Uiteraard zijn er meerdere factoren belangrijk voor het groeiproces van de plant, maar dit verschilt per soort. 

We vinden het leuk om ieder jaar nieuwe soorten pepers en paprika’s te ontwikkelen. Onze nieuwste ontwikkeling is de Habanada, een Habanero zonder pittigheid, met tropisch zoete smaak. Ook telen wij de heetste pepers ter wereld zoals de Carolina Reaper, Naga Jolokia en de Trinidad Scorpion. Maar deze zijn voor de echte waaghalzen!

Tip

Met onze paprika's en pepers kan je de lekkerste gerechten bereiden! Bijvoorbeeld deze pittige vega nachos met de Habanero peper of zelfs paprika pannenkoeken!

Met paprika en peper kan je volop variëren!
westland3.jpg
westland2.jpg
westland5.jpg
westland4.jpg
westland.jpg
westland7.jpg
westland8.jpg
westland9.jpg
westland1.jpg
westland10.jpg