stomen

Vega nachos met bloemkool

Lekker pittig!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Gek op nachos maar eet je vegetarisch? Deze variant met bloemkool is helemaal vega-proof en smaakt minstens net zo goed! Houd je niet zo van pittig? Gebruik dan wat minder peper.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in stukken. Doe deze met de noten, peper, chilipoeder, komijn en een flinke snuf zout in een keukenmachine. Meng kort en krachtig, tot de bloemkool en de noten tot kleine maar niet té fijne ‘korrels’ zijn vermalen.

Snijd de uien en paprika’s in blokjes. Pers de knoflook.

Was de habanero en verwijder het steeltje en de zaadlijst. Snijd de peper fijn.

Koken

Verdeel het bloemkoolmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten. Schep tussendoor om, zodat het gelijkmatig bruin wordt.

Fruit de ui met de knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee. Doe alle andere ingrediënten voor de saus en een scheutje citroensap of azijn erbij. Meng en kook in ongeveer 15 minuten in tot saus.

Was en snijd de sla in fijne repen terwijl de bloemkool bakt en de saus pruttelt.

Serveren

Verdeel de tortillachips over vier borden. Bestrooi met kaas en verwarm in de magnetron tot de kaas smelt.

Doe wat ijsbergsla op de tortillachips en verdeel de salsasaus en het bloemkoolmengsel erover.