stomen

Zuurkool, waarbij je je vingers aflikt

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Scheid de spareribs, en bestrooi ze met zout. Verwarm de olie in een grote zware pan op een zacht vuur. Bak de spareribs, haal ze eruit als ze lekker bruin zijn en doe de ui in dezelfde pan. Fruit de uien zachtjes bruin. Doe vervolgens de gehakte knoflook erbij.

Doe nu de zuurkool, wijn, jeneverbessen, karwijzaad en spareribs erbij. Giet er water bij zodat de ribben bedekt zijn.

Breng aan de kook en zet het vuur zachtjes zodat alles kan sudderen. Net zolang totdat de botten van het vlees vallen.

Verwijder de botten en jeneverbessen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer met gekookte aardappelen. Heerlijk met ketchup die een zoete contrast met de zure zuurkool geeft, of je kunt ook mosterd gebruiken.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge