stomen

Zomerse tomatenspaghetti

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Vul een kookpan royaal met water, voeg zout toe en breng het geheel aan de kook.

Snijd intussen de tomaten in kwarten, maak de sjalotjes schoon snijd ze vervolgens in dunne ringen en rasp de knoflook.

Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hier de sjalot samen met de geraspte knoflook in, maar laat het niet bruin kleuren!

Koken

Voeg dan de tomaten toe en stoof ze op een laag vuur mee gedurende ± 6 minuten.

Voeg na 5 minuten de pijnboompitten toe en de aceto balsamico, warm alles goed door. Draai dan het vuur uit.

Kook intussen de spaghetti al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de basilicum in flinterdunne reepjes en rasp de Parmezaans kaas grof.

Schep de gestoofde tomaten samen met de basilicum door de goed uitgelekte pasta.

Schenk er eventueel nog wat olijfolie over.

Serveren

Serveer in voorverwarmde diepe borden en bestrooi tenslotte met versgemalen peper en Parmezaanse kaas.