stomen

Zomerse pasta met cherrytomaten en mozzarella

Tip: maak 'm pittig met een gesnipperd rood pepertje

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Zo lekker kan vega dus zijn. En makkelijk! Het enige dat je kookt is de pasta.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Was de tomaten en halveer ze.

Hak de basilicum en knoflook fijn.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Doe de tomaten, basilicum, knoflook en mozzarella in een kom en meng alles met de olijfolie en de balsamicoazijn.

Was de citroen goed onder koud stromend water en rasp de schil boven de kom.

Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Koken

Kook de pasta beetgaar in kokend water met zout en giet af.

Schep het tomatenmengsel voorzichtig door de pasta.

Serveren

Serveer de lauwwarme pasta in een grote schaal.