Receptinformatie
Voorbereiding
Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui en knoflook zacht.
Koken
Voeg daarna de zoete aardappels en vervolgens de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de aardappelstukjes zacht zijn.
Rooster de paprika’s helemaal zwart op de hete BBQ (of rooster ze in een oven van 250 graden). Pel het velletje eraf en snijd ze in stukken.
Pureer de aardappelsoep glad, zeef ze eventueel.
Meng wat fijngehakte lavas met de 2 eetlepels olijfolie, de piment en een snufje zout.
Serveren
Serveer de soep met wat lavas-olie naar smaak.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.