stomen

Zoete aardappel en scampi salade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C, verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en rooster ze in de hete oven in 45 minuten gaar. Haal schil van de aardappel en pluk de aardappel los.

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in heel dunne plakjes, snijd de lente uitjes en de helft van de Spaanse peper in schuine dunne ringetjes. Schil de avocado’s en snijd deze in stukjes. Rasp de schil van de limoen en houd dit apart. Pers 1 limoen boven de avocado’s uit zodat deze niet verkleuren. Snijd de sla in kwarten.

Koken

Maak een dressing: doe de olijfolie samen met 3 eetlepels limoensap, een snufje zout en wat versgemalen peper plus 2 ijsblokjes in een pot met schroefdop. Schud goed en je hebt een prachtige homogene dressing.

Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een wok en bak eerst de knoflookplakjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de gamba’s in de hete olie.

Serveren

Doe eerst de sla in een grote schaal, verdeel er vervolgens de overige ingrediënten over en tenslotte de dressing, warme gamba’s, gebakken knoflook en wat limoenrasp.

TIP: vervang de gamba’s door roergebakken kipfilet.