stomen

Zoete aardappel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Ontzout de bakkeljauw door deze enkele uren in ruim water te laten staan of door de vis 20 minuten te koken. Schil de bananen, eerst de gele die gaan het gemakkelijkste. Snijd de toppen eraf, snijd ze dan in de lengte 3 mm in en haal de schil eraf. De schil van de groene bananen zal iets moeilijker gaan. Schrap de zoete aardappelen, ze verkleuren dan, maar dat hindert niet. Schil de cassaves tot er een krijtwitte wortel overblijft ( het bruine en het roze gedeelte moeten eraf ). Was de verschillende vruchten en doe ze in een pan met water zodat ze net onderstaan. Leg de groene bananen met de zoete aardappelen onderin, deze hebben de langste kooktijd ( ca. 30 - 35 minuten ). Hierop de rijpe bananen en de cassave ( ca. 15 - 20 minuten ). Controleer de gaarheid door met een vork in de vruchten te prikken. Kook de bakkeljauw 20 minuten. Verwijder vel en graten en breek de vis in stukjes. Kook de eieren hard. Bak de stukken bakkeljauw in hete olie met de gesnipperde sjalotten, de fijngehakte knoflook, de in stukjes verdeelde tomaten en de fijngesneden Surinaamse peper. Breng op smaak met zout. Serveer dit gerecht door op een bord een van de verschillende vruchten te doen met een deel van de vis met de saus, een gekookt ei en komkommersla.

Variatie:
U kunt de cassaves ook weglaten.