stomen

Warme noedelsalade met komkommer

Receptinformatie

2 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Met een spiralizer of kaasschaaf kun je komkommers omtoveren in komkommernoedels. Die zijn erg lekker in een frisse salade, maar je kunt ze ook gebruiken in een warme noedelsalade. Aangevuld met wat gekookte noedels, geroosterde tempeh en sojaboontjes is dat een heerlijke, voedzame maaltijd.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Begin met het maken van de tempeh, de tempeh moet namelijk 2 uur marineren. Vind je dit te lang duren, koop dan kant-en-klaar gemarineerde tempeh in de supermarkt.

Meng alle ingrediënten voor de tempeh marinade door elkaar.

Brokkel de tempeh in stukken en roer deze door de marinade. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.

Koken

Verwarm de oven voor op 180 graden wanneer de tempeh lang genoeg gemarineerd heeft.

Verdeel de tempeh over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de tempeh in de oven en bak voor 20 minuten.

Maak vervolgens de warme noedelsalade. Gebruik een ‘spiralizer’ om van de komkommers komkommernoedels te maken. Heb je deze niet, gebruik dan een kaasschaaf om linten van de komkommers te schaven.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat sesamolie in een (wok)pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de gekookte noedels en edamameboontjes of tuinbonen toe. Bak dit geheel 2 minuten. Voeg tot slot de komkommernoedels toe en bak deze kort (1 minuut) mee om ze te verwarmen.

Serveren

Verdeel de komkommernoedelsalade over twee borden. Garneer met wat pinda’s, de geroosterde tempeh, wat sesamzaadjes en verse kruiden.