stomen

Vega najaarsquiche

Frans genieten!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Een echte Franse quiche, maar dan met onze eigen Hollandse najaarsgroenten. Dat is nou eens optimaal genieten van het seizoen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een springvorm in met olie.

Schil en snijd de biet in partjes.

Was en snijd de boerenkool fijn.

Snijd de ui in iets grove stukken en hak de peterselie grof.

Koken

Meng de biet en ui met 2 eetlepels olie en de balsamico azijn. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg de boerenkool op de biet en ui en zet nog 5 minuten terug. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven terug naar 180 graden.

Meng de eieren, yoghurt, room, peterselie en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Bekleed de springvorm met taartdeeg. Schep de geroosterde groenten erin. Schenk het eimengsel erop. Brokkel de geitenkaas erover.

Bak de taart in 45 minuten gaar. Leg er na 30 minuten wat aluminiumfolie op.

Serveren

Laat de taart eerst iets afkoelen in de vorm.

Serveer in zijn geheel en snijd aan tafel aan.