Receptinformatie
Een echte klassieker met een verrassende twist. En deze allemansvriend kun je nu dus ook gewoon voorschotelen aan je vegetarische vrienden!
Voorbereiding
Snijd de portabella in dunne plakken. Hoe dunner, hoe knapperiger je portabella bacon wordt.
Mix de sojasaus en maple syrup met de portabella's en breng op smaak met peper en zout en tabasco.
Koken
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden.
Bak de portabella aan beide zijden 1 à 2 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen op een keukenpapier.
Besmeer de boterhammen met de mayonnaise en beleg het broodje met sla en in plakken gesneden tomaat.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Leg hierop de portabella bacon en top af met de tweede boterham.
Serveren
Snijd de belegde boterhammen doormidden en stapel ze op elkaar voor het serveren. Zet ze eventueel vast met een satéprikker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.