stomen

Vega BLT

Ook lekker to go!

Receptinformatie

Hartig
2 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een echte klassieker met een verrassende twist. En deze allemansvriend kun je nu dus ook gewoon voorschotelen aan je vegetarische vrienden!

Voorbereiding

Koken

Serveren

paddenstoel Eet paddenstoelen en red de wereld: doe mee aan project paddenstoel!
mushroom mushroom

Voorbereiding

Snijd de portabella in dunne plakken. Hoe dunner, hoe knapperiger je portabella bacon wordt.

Mix de sojasaus en maple syrup met de portabella's en breng op smaak met peper en zout en tabasco.

Koken

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden.

Bak de portabella aan beide zijden 1 à 2 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen op een keukenpapier.

Besmeer de boterhammen met de mayonnaise en beleg het broodje met sla en in plakken gesneden tomaat.

Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Leg hierop de portabella bacon en top af met de tweede boterham.

Serveren

Snijd de belegde boterhammen doormidden en stapel ze op elkaar voor het serveren. Zet ze eventueel vast met een satéprikker.