stomen

Varkenshaas met paddenstoelensaus

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotjes fijn. Maak de paddenstoelen met een borsteltje (of keukenpapier) schoon. Laat de kleine paddenstoelen heel en snijd de grote in stukken. Hak de peterselie fijn

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier, kruid het vlees met zout en peper. Vouw het dunne stuk van de varkenshaas dubbel en steek dit deel vast met een cocktailprikker zodat het vlees overal even dik is.

Koken

Verhit de boter in een koekenpan, bak hierin de varkenshaas rondom bruin en laat het vlees in ca. 15 minuten op zacht vuur garen.

Neem de varkenshaas uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten rusten.

Fruit intussen in de achtergebleven bakboter de sjalot. Bak de paddenstoelen op hoog vuur kort mee, strooi er bloem en een verkruimeld bouillonblokje over.

Blus de paddenstoelen af met witte wijn. Voeg de kookroom, peterselie, zout en peper toe en laat de saus kort inkoken.

Serveren

Snijd het vlees in plakken en serveer de saus erover. Lekker met een spruitjestaartje met hazelnoten.