stomen

Varkenshaas met gestoofde vanille-rabarber

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. 

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.

Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern en snijd de bladeren fijn.

Snijd de onderkant van de little gems.

Pluk de bladeren en snijd de bladeren fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Koken

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de gekookte aardappels af en stoom ze droog.

Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. 

Roer de kropsla, little gem en de bosuitjes door de aardappelpuree.

Schil en snijd de rabarber in grove stukken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het water, suiker, vanillemerg en het vanillestokje aan de kook. Voeg de rabarber toe en stoof de rabarber op laag vuur met de deksel op de pan in circa 12 minuten gaar.

Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Leg de plakjes ontbijtspek uit op het aanrecht en rol de varkenshaas in het spek. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in circa 15 minuten rondom goudbruin. Leg de varkenshaas op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees 5 minuten rusten.  Snijd het vlees in plakken.