stomen

Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Klop de eieren los met zout, peper en 2 el peterselie.

Schenk in een lage, ingevette quiche- of ovenschaal (ø 20 cm). Verdeel de paprika en geitenkaas erover.

Koken

Bak de omelet in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaten toe en bak 4 min. mee.

Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook. Kook de rest afgedekt op matig vuur in 10 min. gaar.

Schep de rest met 2/3 van de peterselie met zout en peper naar smaak erdoor.

Serveren

Serveer de tomatenrijst met de geitenkaasomelet. Garneer de omelet met wat fijngehakte peterselie.