Receptinformatie
Een romige pasta met een heerlijke combinatie van geroosterde savooie spitskool, zachte gepofte knoflook, aardse paddestoelen en frisse citroen.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Koken
Pof de bol knoflook door hem in aluminiumfolie te wikkelen en ongeveer 30 minuten te roosteren tot de teentjes zacht zijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de gesneden savooie spitskool tot ze licht gekleurd en zacht is, ongeveer 5-7 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
Voeg de paddestoelen toe aan dezelfde pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom de kookroom met de gepofte knoflook (druk de zachte knoflook uit de velletjes), citroenrasp, zout en peper.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus, samen met de savooie spitskool en paddestoelen. Meng goed door.
Serveren
Serveer de tagliatelle met extra citroenrasp en fijngehakte peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.