stomen

Tacobowl met kip en avocado

Ook lekker in tortilla's

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een makkelijke kom vol lekkers om optimaal van een luie zaterdag (of zondag) te genieten! Lekker op de bank met een schaaltje troosteten vol met verse groente.

Voorbereiding

Koken

Serveren

strawberry zomerfruit blueberry-single redberry Zomerfruit van 's ochtendsvroeg tot in de late uurtjes
blueberry raspberry

Voorbereiding

Snijd de kippendijfilets in blokken en bestrooi ze met de Mexicaanse kruiden.

Maak de paprika schoon en snijd deze in dunne repen.

Ontdoe de avocado’s van de schil en verwijder de pitten. Snijd ze in mooie plakken en besprenkel ze met het citroensap.

Maak de ijsbergsla schoon en snijd in dunne repen.

Maak de tomaten schoon en snijd in parten.

Koken

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippendijfiletblokjes met de paprikarepen in 10 minuten gaar.

Verdeel de sla over 4 kommen.

Rangschik de plakken avocado en parten tomaat over de helft van de kommen.

Verdeel het gebakken kip-paprikamengsel over een kwart van de kommen en leg de tortillachips op het laatste open kwart.

Serveren

Schep op elk kip-paprikamengsel 1 eetlepel zure room en serveer direct.