stomen

Sushi met gegrilde aubergine en avocado

Varieer met gegrilde paprika of omelet

Receptinformatie

Sushi
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Mmm… sushi! Deze variant is speciaal voor iedereen die niet van rauwe vis houdt, hij is namelijk gevuld met groenten.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Spoel de rijst goed af (zie ook de bereidingswijze op de verpakking)

Was de aubergine, snijd in lange plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in lange repen.

Haal de avocado uit de schil en snijd in lange repen.

Koken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal na de kooktijd de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek en laat 10-15 minuten staan.

Grill de auberginerepen in een grillpan op hoog vuur in een paar minuten gaar. Warm op het laatst wat teriyakisaus mee.

Schep de rijst over in een kom, laat iets afkoelen en roer de sushi seasoning erdoor.

Leg een vel nori met de langste kant naar je toe op een sushimatje of op een stuk folie. Maak je handen nat en verdeel wat sushirijst over het norivel. Laat aan de achterste lange kant een stukje vrij en maak dit een beetje nat met water.

Herhaal tot alle rijst en alle vulling op is.

Serveren

Snijd de sushirollen in kleinere rolletjes. Zet de rolletjes rechtop op een bord.

Serveer met een bakje sojasaus en een bolletje wasabipasta.