stomen

Stamppot van gemengde sla en komkommer met spekjes en feta

Receptinformatie

Stamppot
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snipper de ui.

Snijd de tomaatjes in vieren.

Rasp de komkommer op de grove rasp.

Snijd de feta in blokjes of reepjes.

Dop de pistachenootjes.

Koken

Zet de voorgekookte aardappels op met weinig water, breng het water snel aan de kook en kook de aardappels op laag vuur verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de reepjes rookspek in een kleine braadpan zachtjes uit, voeg als het te droog wordt de olie toe. Schep de uisnippers erbij en roerbak 2-3 minuten. Knijp op het laatst de knoflookteen boven de pan uit.

Zoek intussen de slabladeren uit, snijd of scheur grotere blaadjes wat kleiner, verwijder te harde nerven.

Giet de aardappels af. Stamp ze tot puree. Schep de romaatjes en komkommer erdoor en zet de pan heel even op hoog vuur, zodat het mengsel goed doorwarmt. Schep de slabladeren en pistachenootjes op de stamppot, schep het spekvet met de spekjes en uitjes erop. Meng alles luchtig. Breng de stamppot op smaak met wat zout en peper.