stomen

Stamppot gestoofde rode kool met blauwe kaas en peer

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern, snijd de kool in repen en vervolgens in kleine stukken.

Schil en snijd de peer van het klokhuis. Snijd de peer in blokjes. Verbrokkel de blauwe kaas.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.

Koken

Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de kool, blauwe bessensap en het kaneelstokje toe. Stoof de kool op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.

Roer de peer, blauwe kaas en de sultanarozijnen door de kool en laat nog 10 minuten mee stoven. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de rodekool. Breng de kool op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Roer de rode kool door de aardappelpuree en serveer of schep de rode kool op de aardappelstamp.