stomen

Spitskool uit de wok met koolvis

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snijd de knoflook fijn.

Schil en snijd de gember fijn.

Halveer de spitskool in de lengte, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne reepjes.

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen.

Koken

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en de gember circa 2 minuten. Voeg de spitskool, bosuitjes en de paprika’s toe en roerbak circa 4 minuten. Breng het geheel op smaak met de sesamolie, oestersaus en een beetje versgemalen peper.

Rooster de sesamzaadjes circa 3 minuten in een droge koekenpan. Haal de sesamzaadjes uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.

Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in de pan van de sesamzaadjes en bak de vis om en om in circa 5 minuten gaar.

Serveren

Verdeel de mie, spitskool uit de wok en de koolvis over borden. Bestrooi de vis met sesamzaadjes.