stomen

Spinaziesoep met spitskool

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Lekker veel groenten en een mooie groene kleur. Gebruik je favoriete kruiden om dit soepje helemaal naar jouw smaak te maken. Garneer met uitgebakken spekjes en kleine appelblokjes.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de spinazie en spitskool. Snijd de spitskool in reepjes.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele kleine blokjes.

Snipper de ui.

Kook 5 deciliter water en los hierin het bouillonblokje op.

Koken

Fruit de ui. Bak vervolgens de spitskool en kruiden naar smaak mee, ongeveer 5 minuten.

Voeg de spinazie toe en schenk daarop de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten doorkoken.

Bak de spekreepjes uit in een aparte pan.

Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

Serveren

Verdeel de soep over vier kommen.

Garneer met de spekjes en appelblokjes.