stomen

Sperziebonen salade met tomaat en basilicum

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Lekker voor bij de barbecue, maar ook met stokbrood.

Dressing:

Los het zout op in de azijn. Belangrijk want in olie lost zout nauwelijks op. Voeg de olijfolie toe en klop tot je een mooi glad mengsel krijgt. Voeg nu mosterd en vloeibare honing toe en klop tot de ingrediënten een geheel vormen. Belangrijk is om nu goed te proeven. Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd. Breng indien nodig op smaak of pas de verhouding aan afhankelijk van de ingrediënten.

Salade:

Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in 8 min. Giet de boontjes af en zet ze even in koud stromend water.

Maak de ui schoon en snijd die in dunne ringen en haal die los van elkaar. Was de tomaten en snijd die in 8-en.

Giet de boontjes af en doe ze in een grote schaal, voeg de uien, de tomaten en dressing toe. Nu kan de dressing lekker in de groente trekken.

Bak in een Tefal pan de spekjes bruin, laat die uitlekken en laat ze nog even op keukenpapier uitlekken.

Bak de pijnboompitten even kort in de Tefal pan.

Vervolgens strooi je de uitgebakken spekjes, pijnboompitjes en de feta over de salade. Knip de basilicum in grove stukken over de salade, voeg de dressing toe en meng het geheel en klaar.

Je kunt natuurlijk de spekjes weglaten.