stomen

Sperziebonen met champignons uit de oven

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Lekker met vis en een gekookte aardappel.

Maak de boontjes schoon en kook ze in 8 min. beetgaar.

Maak de ui schoon en snij die in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier (als je ze wast worden ze bruin) en snijd die in dunne plakjes.

Bak de ui goudgeel en voeg de champignons eraan toe totdat die ook bruin worden en lekker ruiken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Leg de visfilets (ontdooid) in een ovenschaal.

Doe de soep, melk, sojasaus, sperziebonen, ¾ van de gebakken ui met champignons in een ovenschaal.

De rest van de champignons en ui strooi je als laatste eroverheen. Nu 25 min. in de oven.

Aardappelen:

Gehalveerde aardappelen moeten 10-15 minuten koken. Per kilo aardappelen moet je ongeveer 6dl water gebruiken.

Hoe aardappelen te koken:

Schil de aardappels, halveer ze eventueel

Zet water op (evt. zout toevoegen)

Voeg de aardappelen toe wanneer het water kookt

Laat de aardappelen koken laat deze zacht koken, deksel half op de pan.

Controleer na de kooktijd met een vork of de aardappels gaar zijn.

Giet het water af en laat de aardappels kort droog dampen in de pan.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur hoe hard of zacht zij de aardappels eten. Hou je van ‘net gaar’ hou dan de kortere kooktijd aan. Afhankelijk van de grootte van de aardappel kan je rekenen op 3 a 5 aardappels per persoon.

Je serveert de aardappels apart, met goed veel saus. Echt om te smullen.