stomen

Slatorentjes met kip, komkommer en erwtjes

Leuk voor kids!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Serveer je salade eens anders! Door de compacte structuur kun je met little gem mooie torentjes maken. Dat ziet er extra leuk uit op je bord.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst eruit.

Snijd de komkommer in kleinere stukken en snijd hier reepjes van.

Hak de walnoten fijn.

Snijd het stronkje van de little gem en was en droog de slablaadjes voorzichtig.

Snipper de sjalot.

Koken

Rooster de walnoot goudbruin. Zet apart.

Bak de kipfilet in een (grill)pan en kruid met peper en zout naar smaak. Snijd in plakjes.

Kook de erwtjes tot ze beetgaar zijn.

Meng de sjalot, olijfolie, mosterd en azijn in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de slabladeren en de komkommer in de kom en meng met de dressing.

Serveren

Bouw op elk bord een torentje met de sla, de komkommer, de kip en de erwtjes. Doe dit door de ingrediënten om en om te stapelen.

Strooi de geroosterde walnoten over de torentjes.

Rasp eventueel wat percorinokaas over de slatorentjes.