stomen

Slasoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel de ui en de knoflook en hak beide fijn.

Koken

Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes knapperig en goudbruin. Neem ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten in het achtergebleven spekvet. Voeg de sla toe, roer goed tot dez enigszins zacht is en strooi de bloem erover. Laat de bloem al roerende even garen.

Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep afhankelijk van de stugheid van de gekozen slasoort 1-3 minuten doorkoken.

Pureer de soep in de keuekenmachine, mengbeker of met de staafmixer. Doe de soep terug in de pan, breng hem opnieuw aan de kook en roer de creme fraiche of de met room losgeklopte eidooier en de spekjes erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveren

Garneer met peterselie of bieslook. Serveer de soep met de croutons of knapperbolletjes.