stomen

Rode kool salade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, rasp de kool dan heel fijn op een rasp of snijd ze heel fijn met een mes.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes. Meng ze samen met de rode kool en de rozijnen in een schaal.

Hak de walnoten iets fijner en schep ze door het rode koolmengsel.

Boen de citroen goed schoon, rasp de helft van de schil en pers dan 2 eetlepels citroensap uit. Meng de rasp en het sap samen met de mayonaise, yoghurt en het water tot een dressing, Doe alle ingrediënten bij elkaar en breng het op smaak met peper, zout en wat citroensap.

Serveren

De smaak komt goed tot zijn recht als de salade een paar uur in de koelkast heeft gestaan.