stomen

Rode kool met venkel en appel uit de oven

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Deze ovenschotel is écht een gerecht voor 'n koude, donkere najaarsavond. Eenvoudig en met lekker veel verse ingrediënten!

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ruime braadslee in met olie.

Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd in parten en verwijder de harde kern. Snijd de rode kool in fijne reepjes.

Bewaar de rest voor een ander gerecht.

Snijd de groene stelen en de harde onderkant van de venkel af. Snijd in dunne reepjes.

Verwijder de donkergroene bladeren en de onderkant van de prei. Snijd in ringen en was goed.

Schil de zoete aardappel en snijd in partjes.

Koken

Doe de zoete aardappel en venkel in een kom en meng met een scheutje olie en paprikapoeder, peper en zout naar smaak.

Verdeel de zoete aardappel en venkel over de braadslee en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Leg de worstjes in de braadslee erbij en zet 5 minuten terug in oven.

Snijd intussen het brood in kleine blokjes en hak de salie klein. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne partjes.

Verdeel na 5 minuten de prei en rode kool over de braadslee. Zorg dat de worstjes bovenop blijven liggen. Zet weer 5 minuten in de oven.

Laat intussen de boter smelten in een pan en bak de salie en broodblokjes even aan.

Verdeel na 5 minuten de appelpartjes, kruiden en croutons over de braadslee en zet nog 10 minuten in de oven. Zijn de aardappel en venkel nog wat hard? Zet de braadslee dan nog even terug in de oven.

Serveren

Zet de braadslee op tafel en serveer direct.