stomen

Pittige pruimensalsa

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Vergeet de standaard sauzen maar en pimp je barbecue met deze zoete maar pittige pruimensalsa!

Voorbereiding

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Omwikkel de tenen knoflook met aluminiumfolie en leg deze samen met de pruimen, ui en de rode pepers in de hete kolen van de barbecue.

Houd alles goed in de gaten en haal de pakketjes eraf als ze goed geroosterd zijn.

De pepers en de pruimen zullen eerder klaar zijn dan de ui en de knoflook.

De ui hoeft niet volledig zacht te zijn, maar wel gaar en warm vanbinnen.

Hak ondertussen de gember fijn.

Ontdoe de pepers en de pruimen van de pitten en de zwart geblakerde buitenkant als je ze van de barbecue af hebt gehaald.

Snijd alles fijn.

Haal de witte binnenkant uit de uien en snijd deze ook fijn.

De gepofte knoflook mag je ook fijnsnijden. Gooi vervolgens alles bij elkaar in een kommetje.

Voeg de rozijnen, gember, olijfolie, citroensap en zout en peper toe.

Hussel goed door elkaar en serveer lauwwarm bij je barbecuegerechten.

Serveren

Superlekker bij bijvoorbeeld de sticky paddenstoelensaté!