stomen

Pittige biefstuk met romige kool en ovenfrietjes

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de aardappelen in frietjes en kook ze in circa 6 minuten beetgaar in de pan met water. Giet af en stoom droog.

Ris en hak de rozemarijn fijn. Schenk een scheut olijfolie bij de frieten en bestrooi met de rozemarijn en een beetje zout. Hussel goed door en verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. 

Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in hele dunne reepjes. Schil en snijd de winterpeen in reepjes.

Kneus de peperkorrels door er met een pannetje voorzichtig op te drukken. Druk de biefstukken met beide kanten in de peperkorrels. 

Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn. Meng de knoflook, de bieslook en de olie met elkaar.

Koken

Bak de frietjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Hussel af en toe door elkaar.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de wortel en kool circa 5 minuten. Schenk de kookroom erbij en stoof de kool circa 5 minuten met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en laat nog 4 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de biefstukken circa 4 minuten op elke kant. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een bord, afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.

Serveren

Schep de romige kool op het midden van de borden. Snijd de biefstukken in plakjes en verdeel over de kool. Schep de knoflook-bieslookolie erover en serveer de frietjes erbij.