stomen

Peren plaatpizza met ricotta

Receptinformatie

Pizza
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Of het nu in een salade, een dessert of gewoon op brood is: Peren en kaas zijn de perfecte match. Extra bewijs wordt geleverd door deze pizza!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230 ° C.

Snijd de peren in dunne plakjes, gebruik een mandoline als je die hebt.

Snijd de bieslook en meng dit met de ricotta, samen met wat zout, peper en een scheutje citroensap.

Hak de pistachenoten fijn.

Bak het deeg 5 minuten voor in de oven, haal het er uit en spreid de kaasmix erop uit.

Leg de gesneden peren en pistachenoten erop.

Koken

Bak nog 10 minuten in de oven.

Serveren

Voeg de plakken ham toe nadat de pizza volledig gaar is, of vijf minuten ervoor als je hem een beetje mee wil laten garen.

Snijd de pizza in stukken en serveer op een grote plank zodat iedereen zelf kan aanvallen.