stomen

Penne met courgette, portabella en Parmezaanse kaas

Receptinformatie

Pasta
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

De courgette in schuine plakken van ca 1 cm dikte snijden. De portabella’s eventueel kort schoonvegen met een borsteltje of stukje keukenpapier en in plakken van 1 cm snijden.

Koken

De pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. De grillpan of barbecue verhitten, de plakken portabella en courgette betrijken met de olijfolie en aan beide kanten grillen tot ze wat zacht zijn (ca. 10 minuten). Warm houden.

Een koekenpan verhitten en de spekblokjes knapperig bakken.

Pasta afgieten en voorzichtig mengen met de spekblokjes en verse pesto.

Serveren

Meteen serveren met de gegrilde groente en versgemalen peper. De Parmezaanse kaas boven de pasta in dunne plakken schaven. Bestrooien met basilicum. Eventueel nog wat extra olijfolie over de pasta schenken.