stomen

Paksoi-ananassalade met kokosrijst

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/paksoi">paksoi</a> in dunne repen.

Snijd de kipfilet in blokjes.

Schil de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ananas">ananas</a>.

Snijd de ananas in de lengte door vieren en verwijder de kern. Halveer de plakken ananas in de lengte en snijd de ananas in gelijke stukken.

Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/paprika">paprika</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

Meng in een kom de ananas, paksoi, paprika en de seroendeng. Breng de salade op smaak met de sesamolie en een beetje zout en peper.

Koken

Breng in een pan het water en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Roer de chilisaus door de kip en warm kort door.

Serveren

Verdeel de rijst, paksoi-ananassalade en de chili-kip over borden.