stomen

Paddenstoelenclafoutis

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een dichte ronde ovenschaal (doorsnee 24 cm) met wat olie.

Koken

Zeef voor het beslag de bloem boven een beslagkom, breek de eieren erin en voeg de crème fraîche en melk toe. Klop dit met een garde of mixer tot een glad beslag, breng dit verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel in gelijke stukjes, maar niet klein! Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in ringetjes.

Verwarm de boter en smoor hierin de paddenstoelen samen met de knoflook en sjalotjes gedurende 5 minuten, voeg de tijm toe en maak het mengsel verder op smaak met versgemalen peper.

Schep het paddenstoelen-mengsel in de ovenschaal, schenk het beslag erin en strooi de kaas erover. Bak de clafoutis in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.