stomen

Paaspasteitjes met tuinerwten en groene asperges

Ook lekker met rundvlees!

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Met deze pasteibakjes maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Breng het water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.

Blancheer de aspergetips 1 minuut in kokend water met zout, spoel koud.

Blancheer de tuinerwten 1 minuut in kokend water met zout en spoel koud.

Trek met twee vorken de kipfilet in kleine stukken.

Koken

Smelt de boter in een steelpan. Voeg in een keer de bloem toe en roer tot de bloem gaar is.

Giet scheut voor scheut de bouillon erbij en blijf roeren. Stop met het toevoegen van de bouillon als de gewenste dikte voor de ragout is bereikt. Meng de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de ragout in de pasteibakjes en zet in de oven voor 8 minuten.

Versier de pasteibakjes met een laagje erwten en steek er de aspergetips in.

Maak de veldsla aan met de olijfolie en citroensap.

Serveren

Verdeel de veldsla over de borden en zet de pasteibakjes in het midden.