stomen

Mexicaanse gevulde zoete aardappel

Lekker met guacamole

Receptinformatie

Ovenschotel
4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Gepofte zoete aardappel van de barbecue met een pittige Mexicaanse vulling. Echt een gerecht voor een zomerse dag óf om de zomer in je bol te krijgen. Want je maakt 'm ook gewoon in de oven!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Breng de barbecue op temperatuur (of verwarm de oven voor op 200 graden).

Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze door de helft. Rol in aluminiumfolie.

Snipper de ui en laat de maïs en bonen uitlekken.

Was de tomaten en snijd in kleine blokjes.

Koken

Leg de zoete aardappels 20 minuten op de warme barbecue (of in de oven).

Fruit de ui en bak de maïs en kidneybonen mee. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden.

Lepel wat zoete aardappel uit de vier helften (maak hier bijvoorbeeld met warme melk en verse kruiden een lekkere puree van).

Vul de aardappels met het maïs-bonenmengsel en doe er wat geraspte kaas op. Zet nog 5 minuten terug op de warme barbecue (of in de oven) totdat de kaas gesmolten is.

Serveren

Leg de zoete aardappels op een bord.

Garneer met tomaatblokjes en een lepeltje zure room.