stomen

Mega gezonde tortilla’s met prei, veldsla, avocado en tomaat.

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Liever een vega variant? Vervang de kip voor tofu. Ook een zeer smakelijke combi! Als je de tortilla goed oprolt, kan je er dunne plakken van snijden en serveren bij de borrel, met een prikker erin.

Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Bak deze op hoog vuur om en om goudbruin. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Zet het vuur lager en voeg de prei toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel in ongeveer 10-15 minuten gaar worden.

Ondertussen snijd je de tomaat in kleine blokjes. Schil je de avocado en snijd je die in reepjes. Was je de veldsla en breek de evt. worteltjes af.

Verwarm de tortilla’s even kort in de oven of in de koekenpan.

Besmeer ze lichtjes met mayonaise. Hierover de veldsla, tomaat en avocado. Beleg vervolgens het midden met een strook van het prei & kip mengsel. Strooi hierover heen de gebakken uitjes. Rol of vouw de de tortilla mooi op en serveer de ze op een bord.

Hierbij eet je vingers gewoon op. Super simpel en de kinderen vinden het ook heel leuk om een eigen tortilla te maken. Dus je kunt er ook voor kiezen alles op tafel te zetten en dat iedereen zijn of haar eigen taartje bouwt 

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge