stomen

Makkelijke rode linzensoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Rode linzen, zoete aardappel en kokosmelk; deze soep kan niet mislukken! Dit is hèt perfecte soepje om bij op te warmen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Pel en snipper de ui en knoflook.

Hak de peterselie grof.

Koken

Verhit de olie in een grote pan en bak de aardappelblokjes met de gesnipperde ui en knoflook 5 minuten.

Bestrooi het mengsel met de bloem en schep goed door. Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder, de suiker, de gedroogde linzen en 300 mililiter kokosmelk toe.

Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 1 liter heet water bij.

Schep alles goed door elkaar en laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.

Neem de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer glad en zet nog even terug op het vuur om goed door te warmen.

Serveren

Schep de soep in vier mooie kommen, schenk het restant van het kokosmelk erover en bestrooi met peterselie.