stomen

Kropslarolletjes met gerookte tofu

Lekker borrelhapje!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Hakken, snijden, rollen, klaar. En smullen maar, want de lekkerste ‘springrolls’ maak je zelf, met de kinderen als handige keukenhulpjes.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de kropsla schoon en zoek 12 mooie grote bladeren uit.

Snijd de tofu in dunne repen. Maak de wortelen schoon en snijd in de lengte in dunne repen. Maak het bosuitje schoon, halveer en snijd elke helft in dunne repen. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst, halveer en snijd de helften in de lengte in dunne repen. Meng alle ingrediënten in een grote kom.

Roer een dikke saus van de mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Rooster het sesamzaad 2 minuten in een droge koekenpan.

Koken

Leg telkens 2 bladeren op elkaar zodat je 6 ‘schaaltjes’ krijgt.

Rooster het sesamzaad 2 minuten in een droge koekenpan.

Verdeel het groentemengsel in de lengte in het midden van elk slablad. Schep de mayonaisesaus erover. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad.

Rol de slabladeren goed op, snijd ze voorzichtig doormidden en steek elke helft vast met een houten prikker.

Serveren

Serveer de halve rolletjes op een grote schaal.