stomen

Koude avocado komkommersoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Snijd de rijpe avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

Schil de komkommer, snijd deze dan in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pureer het vruchtvlees van de avocado en komkommer samen met een eetlepel limoensap.

Rasp de schil van de limoen en bewaar dit en 1 eetlepel limoensap.

Koken

Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Voeg deze samen met de olijfolie, yoghurt, Tabasco, 1 dl koud water en naar smaak zout en peper toe aan de gepureerde avocado/komkommer.

Pureer het geheel nogmaals tot een gladde soep ontstaat.

Laat de soep in de koelkast door en door koud worden in ongeveer 2 uur.

Serveren

Serveer de soep in ijskoude kommen/borden, schep eerst in iedere kom een theelepel limoenrasp met sap en een eetlepel geschaafde amandelen.