stomen

Komkommergelei met zalm

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Voorgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Schil de komkommer, snijd deze vervolgens in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer dan in kleine blokjes. Doe ze in een schaal en strooi er een ½ theelepel zout over, laat dit ongeveer 1 uur staan zodat zoveel mogelijk vocht wordt onttrokken.

Koken

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Hak de dille fijn.

Giet het vocht van de komkommer af. Schep 2 eetlepels fijngehakte dille door de komkommerblokjes

Meng de wijn samen met het sap van de ½ citroen en de 2 ½ dl water, breng hiervan 1 dl tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het warme mengsel. Roer dit vervolgens bij de rest van het vocht en breng verder op smaak met versgemalen peper.

Roer als het mengsel iets gaat geleren de komkommerblokjes erdoor. Spoel 4 vormpjes om met koud water en schep hier de komkommergelei in. Laat het geheel in ongeveer 3 uur opstijven op een koude plaats.

Om de gelei te storten dompel je de vormpjes 2 tellen in warm water.

Serveren

Serveer de komkommergelei met een mengsel van mayonaise, cremé fraîche en rode zalm.