stomen

Kerststerren van witlof

Maak de saus pittig met cayennepeper!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Serveer deze schitterende sterren als voorafje tijdens het kerstdiner en je steelt de show. En lekker makkelijk: de garnalensalade bereid je gewoon vooraf.

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Was de appel, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appelparten in kleine blokjes en besprenkel met het citroensap.

Pel de ui en snijd in piepkleine blokjes.

Roer een saus van de mayonaise, crème fraîche en honing en breng op smaak met zout en peper.

Roer de blokjes appel, ui en de garnalen door de saus en zet tot gebruik afgedekt koel weg.

Koken

Maak de witlof schoon en haal er 12 mooie blaadjes van af.

Leg op vier borden elk 3 blaadjes als een ‘ster’, vul ze met de garnalensalade en bestrooi licht met de zwarte peper.

Garneer elk bord met 3 sprieten bieslook.