stomen

Italiaanse maaltijdsalade met Cumelo en spelt

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Weer of geen weer, met deze superverse cumelo salade heb je altijd 't zonnetje in huis! Een maaltijdsalade met Cumelo, appel, radijs en spelt met een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, honing, citroensap en -rasp en appelsap. Geserveerd met verse Italiaanse kruiden en mooie Parmezaanse kaaskrullen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de dressing door de olijfolie, appelsap, witte wijnazijn, honing, rasp van een halve citroen, sap van een kwart citroen en zout en peper naar smaak te mengen.

Snijd de Cumelo doormidden, verwijder de pitten en schil en snijd in blokjes.

Snijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in even grote blokjes.

Snijd dunne plakjes van de radijs, bijvoorbeeld met een mandoline.

Koken

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af en laat afkoelen.

Hussel de spelt, Cumelo, appel en dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Maak de salade af met de plakjes radijs, gesneden kruiden en tot slot maak je met een dunschiller Parmezaanse kaaskrullen om het af te maken.